Om mig

Kort introduktion av mig

Jag är en medelåldersman mellan 30-40 som av många utomstående förmodligen anses vara rik. Vad rik innebär går jag inte in på i detalj men summerat kan man säga att jag har "höga inkomster och höga utgifter".

Jag bor "själv" i en stor 4:a (96kvm) men har en sambo som av olika anledningar för tillfället inte bidrar med något rent ekonomisk. Dessutom har jag 2 katter, ett stort teknik-intresse och är rejält intresserad av "hemmabio" och film/tv-serier överlag.

Jobbar inom IT-Branschen och kanske inte helt oväntat som IT-Konsult. Jag är specialiserad på nätverk och säkerher och är verksam inom en större aktör i branschen. Det innebär snabba förändringar och en hel del resor, höga krav med tighta deadlines och hög stressfaktor.

IT-Branschen är ju för övrigt den bransch med flest personer som blir deprimerade eller upplever stressrelaterade symptom p.g.a helt galet höga förväntningar generellt! Jag har själv varit hemma i periodet då det helt enkelt inte går att hantera den stress som existerar dag-in-och-dag-ut.

Summerat kan man helt enkelt säga att jag är trött på att fortsätta i samma cykler månad efter månad trots att det är välbetalt!

Kort om min aktievana


Jag har i flera år handlat med aktier, i stort sett alltid som en "trader" där jag avsett att köpa lågt och sälja högt. Jag köpte mina första aktier redan 2006 och har sedan dess gjort både bra och dåliga investeringar som många andra. Summerat över tid har jag dock ökat min portföljs värde flera gånger men har då valt att göra något extra för dem pengarna och behållt en del i portföljen.

Någon exakt summa på vad jag startade med är svårt att räkna ut då jag tagit ut och satt in pengar relativt ofta. Några intressanta reflektioner jag gjort genom åren är t.ex att jag har:

-Köpt massvis med ericsson aktier (var anställd där tidigare) vid kraschen 1999-2000. Dessa har genererat helt galet bra avkastning genom åren som gjort att jag kunnat göra rätt mycket för dem pengarna.
-Köpte en hel del aktier både vid IT-Bubblan och Finanskrisen som senare realtivt fort, inom iaf en 2-års period, mer än fördubblade sitt värde.

Därför har jag ofta haft strategin att när jag köpt ett bolag vill jag gärna behålla det i såväl goda som bra tider för att generera maxavkastning på det.

Jag har genom åren genererat "tusentals" kronor genom vanlig trading och långsiktigt ägande och jag tror stenhårt på att "snabba pengar" absolut är en dröm för majoriteten av alla....lotto, bingo, poker, betting osv är enda strategin som möjligtvis kan få dig att inkassera "snabba pengar".

Med det sagt så har jag valt att starta en utdelningsportfölj för en del av kapitalet jag byggt upp sedan ungdomens glansdagar - övrig kapital har jag investerat i diverse bostadsrätter genom året inklusive den jag "äger" just nu.

Kort om min ekonomi

Jag står för samtliga kostnader för mig och min sambo oavsett vad det gäller för närvarande. Jag tycker det är en helt OK kompromiss under rätt förutsättningar. Men det innebär även att jag har något högre kostnader än vad sambos normalt sett har.

Summerat ser min ekonomi ut såhär:
-Avgift till bostadsrättsföreningen
-Ammortering på bolån
-Ränta på bolån
-Matkostnader för 2 personer
-Nöjeskostnader för 2 personer
-Kattmat för 2 katter
-Kostnader för 2 katter
-Elkostnad
-Internetkostnad
-Bilen äger jag och kör "ny bil i 230,000:- segmentet" som är fullt avbetald.
-Övriga kostnader som ökar levnadsstandard så som renoveringar m.m.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar