Portföljen

Hela portföljen finner du längst ner EFTER all text - så bara scrolla nedåt!!

Nedan visas min portfölj som är sammanställd i ett "Google Spreadsheet" för maximal flexibilitet och tillgänglighet. Jag gillar google spreadsheet för denna typen av sammanställningar men Excel är också ett alternativ!

Fråga: Vill du ha tillgång till mitt ark nedan och göra din egen version av det? Lämna kommentar och kontaktuppgifter så fixar jag!

Arket är specialanpassat för Nordnet eftersom det är där jag har denna portföljen. Det innebär att om du använder Nordnet så kan du använda detta arket och importera samtliga dina transaktioner (tar ca 1 min) och sedan får du all information som jag presenterar i olika inlogg på bloggen...fast för din egna portfölj!

Fråga: Finns det intresse att göra anpassning till Avanza också? Lämna kommentar i.s.f!

Kort om portföljen:
 
Allt uppdateras i realtid med hjälp av Google Finance. What you see is what I have! Ibland är det 24h förskjutet beroende på att Nordnet inte visar transaktionsfilen i realtid!

Portföljens startvärde var 250,000:- 2018-09-01. Som ni kan läsa "Om mig" så har jag handlat med aktier i flera år samt ägt ett par bostadsrätter. Jag hade kunnat starta den med både lägre och större kapital men för att göra det så "rättvist" som möjligt är många grafer och transaktioner för denna portföljen därför modifierade från verkligheten.

Mitt kalkylark innehåller däremot samtliga transaktioner genom åren för samtliga konton!


Hur jag redovisar transaktioner?


Hur det går kan ni alltid se nedan och allt som är "insatt" efter 250,000 är det jag satt in efter att jag startade den här bloggen! Med det sagt vet jag att 250,000:- är mycket pengar för de allra flesta men varför inte göra en enkel jämförelse med mindre summor istället?

Portföljen går alldeles utmärkt att starta med 25,000:- eller mindre.
Det viktiga är ATT du börjar spara och INTE hur mycket du börjar spara! Så använd portföljen som lite inspiration för att hitta lite aktier?

Eller varför inte ännu bättre -öppna ditt konto redan idag hos en mäklare (Avanza eller Nordnet rekommenderar jag starkt!) och börja spara ihop till din portfölj!

Startkapital: 250,000:-
Startdatum: 2018-09-01
Första månadsuppdatering: 2018-09Klicka här för länk till arket i helskärm!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar