söndag 23 december 2018

Keynote likvideras

Keynote Media Group likvideras 
Det kanske är ett bolag som ni inte har hört talas om .. Men om jag istället nämner tjänster så som:
-passagen
-spray
-nöjesguiden

Då tror jag att många fler känner till bolaget.

Många småsparare har haft en liten summa pengar investerat i dem tjänsterna genom åren. Pengar som nu har gått förlorade.

Vid bolagsstämman nu i december så beslutades det att bolaget kan slutlikvideras och att slutredovisningen också sker under 2018.

Bolaget likviderades egentligen redan i maj och i samband med det även en blyg utdelning på 72öre/aktie. Problemet var att innan hade en omvänd split 500:1 gjorts så att de allra flesta fick 72 öre!

Det innebär att hela förlusten går att deklarera 2019! Förutsatt att du har en aktiedepå och inte en ISK! Att investera innebär alltid en risk men som ni säkert vet så förespråkar jag inte ISK utan en aktiedepå av just denna anledningen.

Så vad ska man göra för att få tillbaka lite pengar?

Egentligen inte så mycket ... Beräkna ditt anskaffningsvärde och dra av detta som förlust eftersom bolaget likvideras innebär det i princip att dina aktier blir värda 0:- tyvärr. Mao en 100% förlust :(.

Hoppas ni inte förlorade mycket pengar! Det avnoterades dock redan 2012 så det är relativt gamla investeringar som isf går upp i rök!

Själv sålde jag detta redan 2014 med en betydande förlust eftersom Facebook totalt slog ut all konkurrens!

Lärdom?

Om en tjänst inte längre används är den inte värd ett skit idag oavsett hur populär den en gång har varit tidigare! Så sälj i tid och hoppas inte på att det vänder. Marknaden har allt för ofta en förmåga att prisas rätt med tiden 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar