måndag 19 augusti 2019

10000:- Utdelat under 2019

Det här kommer att bli ett kort inlägg med väldigt lite information av intresse. MEN jag höll nästan på att missa att jag just passerade 10,000:- i utdelningar för 2019 efter helgens intäkter. Jag har från början sett till att sprida utdelningarna relativt jämnt över året och trots att Augusti är en dålig månad så kommer det in en del slantar.

Prognosen lutar åt att det blir ca 600:- även i Augusti vilket är i linje med övriga månader. Det ger ett jämnt flöde av utdelningar för helåret och det passar min strategi med belåning utmärkt. Tanken är att ett jämnt kassaflöde på sikt kommer hjälpa till att göra att snöbollen växer sig större och större i snabbare takt.

Ett jämnt kassaflöde innebär att det är enklare att hantera både belåning och köp varje månad. Tanken är att varje månad bör det komma in pengar som automatiskt sänker belåningen något och som sedan kan återinvesteras inför nästa månad. I praktiken innebär det att både belåningen och portföljens värde bör växa sig större och större för varje månad som går.

Snart är det dags för bloggen att fira 1-år dessutom....då kan man äntligen börja göra de roliga jämförelserna månad-för-månad och se om strategin fungerar i praktiken också!

Hoppas ni överlever turbulensen på börsen och inte får panik!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar